Výtvarná hra pro děti předškolního věku s přesahem do oblasti ekologické výchovy - Petrášková, Hana (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá výtvarnou (tvořivou) hrou pro děti předškolního věku s přesahem do ekologické výchovy. Teoretická část bakalářské práce je zaměřena na vysvětlení základních pojmů ekologické výchovy, vývoj dítěte předškolního věku. Je také popsána environmentální výchova, jak ji řeší Rámcový vzdělávací program předškolního vzdělávání. Zařazeny jsou důležité kapitoly pro tvorbu této práce, jako jsou tvorba her a uvádění her. Praktická část se zabývá tvorbou hry Pomoc, každá ruka dobrá a její aplikací v Mateřské škole Netolice. V této části jsou vyhodnoceny výsledky z aplikace hry a také řešeny ekologické problémy, se kterými se děti předškolního věku seznamovaly.
Creative play for preschool children with an overlap in the area of environmental education
Keywords: Hra; výtvarná hra; děti předškolního věku; vývoj dítěte; hra v životě dítěte; ekologická výchova; tvorba her; uvádění her; Rámcový vzdělávací program předškolního vzdělávání; aplikace hry; hra - Pomoc; každá ruka dobrá.; Game; art game; preschool children; child development; play in a child´s life; environmental education; playmaking; marketing games; General educational program of preschool education; game application; game - Help; each hand good.