Role zážitkové pedagogiky ke vzdělávání dospělých - Hortová, Ilona (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce "Role zážitkové pedagogiky ke vzdělávání dospělých" se zabývá významem zážitkových kurzů ve vzdělání a osobním růstu dospělých. Práce je rozdělena na dvě části. V první, teoretické části, je provedena deskripce názorů na klíčové pojmy zážitkové pedagogiky a na její komponenty (prožitek, zážitek, zkušenost, reflexe zážitku, facilitace, skupina, skupinová dynamika, motivace zpětná vazba). Druhá část, kterou tvoří kvantitativní výzkum, je zaměřena na popis okolností, které doprovázejí definování přínosů zážitkových kurzů pro jednotlivce. Kvantitativním výzkumem získaná data jsou v této části práce analyzována a vyhodnocena.
Benefits of experienced pedagogy for adult education
Keywords: zážitková pedagogika; prožitek; zážitek; zkušenost; reflexe zážitku; facilitace; skupinová dynamika; motivace; zpětná vazba; experience pedagogy; feeling; experience; experince reflection; facilitation; group dynamic; motivation; feed back