Komparace vybrané péče o seniory v domácím prostředí v České republice a v Rakousku - Černá, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce se zabývá tématem stárnutí v dnešní společnosti, pečovatelskou službou realizovanou v České republice a 24hodinovou péčí v Rakousku. Popisuje a srovnává tyto dva systémy a snaží se najít společné a rozdílné znaky. Zaměřuje se na ty činnosti, která daná služba poskytuje, na způsob fungování služby, na požadavky kladené na pracovníka v přímé péči s klienty a její financování.
Senior´s Home Care Service Comparison in the Czech Republic and Austria
Komparace vybrané péče o seniory v domácím prostředí v České republice a v Rakousku
Keywords: Stáří; senior; sociální služby; pečovatelská služba; Rakousko; 24hodinové péče.; Aging; senior; social services; domiciliary services; Austria; 24 hour care service.