Individuální plánování v NZDM - Baštová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2020)
Hlavním tématem této diplomové práce je individuální plánování v NZDM z pohledů pracovníků, kteří IP vypracovávají. Tato práce je rovněž složena z teoretické a praktické části. V teoretické části jsou vysvětleny zejména elementární pojmy týkající se zmíněného tématu. Praktická část je poté zaměřena na samostatný výzkum utvořený z rozhovorů se sociálními pracovníky působícími ve stanovených NZDM. Pro realizaci výzkumu jsem zvolila kvalitativní výzkum za pomoci polostrukturovaných rozhovorů. Získaná data byla následně analyzována za pomoci otevřeného a axiálního kódování. Na základě čehož vznikly jednotlivé kategorie, mezi kterými byly v rámci axiálního kódování hledány vztahy. Ze získaných dat byl rovněž utvořen konceptuální model, který pomohl se na data zaměřit systematičtěji.
Individual planning in NZDM
Keywords: individuální plánování; individuální plán; sociální pracovník; klíčový pracovník; NZDM; klient; sociální služba; prevence; individual planning; individual plan; social worker; key worker; NZDM; client; social service; prevention