Riziko drogové závislosti na středních školách - Kacerovská, Lucie (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá drogovou problematikou u dětí na středních školách. Zaměřuje se na výzkum rizika užívání návykových látek a informovanost adolescentů v oblasti drogových závislostí a prevence. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá drogami a drogovou problematikou obecně. Praktická část obsahuje výzkum provedený pomocí dotazníkového šetření. Výzkum probíhal na středních školách v Klatovech. Zjistilo se, že studenti jsou o návykových látkách (drogách) informováni dostatečně, a to převážně už ze základní školy. Studenti měli většinou i dostatečný základní přehled o možných rizicích, která při užívání návykových látek hrozí a drogy vnímají jako nebezpečné a špatné.
The Risk of Drug Addiction at Secondary Schools
Keywords: drogy; návykové látky; závislost; prevence; léčba; drugs; addictive substances; addiction; prevention; treatment