Význam finančního plánování při tvorbě podnikatelského záměru - Gučíková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2018)
Sestavení finančního plánu pro konkrétní podnikatelský záměr. Podrobný popis procesu tvorby finančního plánu, který obsahuje veškeré potřebné výpočty v návaznosti na způsob financování a realizovatelnost podnikatelského záměru. Vymezení základních pojmů, týkajících se podnikatelského plánu zejména jeho obvyklou strukturu, obsah tohoto dokumentu v rámci předinvestiční přípravy.
The importance of financial planning, when creating a business plan
Keywords: podnikatelský záměr; finanční plán; náklady; výnosy; účetní výkazy; rozvaha; výkaz zisku a ztráty; cash flow; odpisy; diskontovaná ekonomická přidaná hodnota; průměrná doba návratnosti; průměrné vážené náklady na kapitál; business plan; financial plan; costs; revenues; profit; banace sheet; profit and loss sheet; statement of cash flow; depreciation; discounted economic value added; average payback period; average weighted cost of capital