Infinitivy a infinitivní klauze ve španělštině s ohledem na akvizici struktur - Šulková, Monika (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato bakalářská práce je zaměřena na infinitiv, jeho funkce ve větě a konstrukce, které infinitiv může tvořit. Práce je rozdělena na dvě části, tedy část teoretickou, která položí základní kámen pro část praktickou. Teoretická část má za úkol zopakovat neosobní tvary ve španělštině a konkrétně se zaměřuje na infinitiv a konstrukce, které se s infinitivem tvoří. V praktické části shrneme důležité poznatky z části teoretické a zaměříme se na samotný cíl této bakalářské práce. Cílem této práce je navrhnout anotační systém pro pozdější využití při analýze prací v žákovském korpusu, následně jeho otestování na několika žákovských pracích. Práce je doplněna tabulkou s přehledem očekávaných znalostí týkajících se infinitivu na různých jazykových úrovních dle Plan Curricular de Instituto Cervantes (PCIC).
Infinitives and infinitive clauses in Spanish with regard to the acquisition of structures
Keywords: infinitiv; syntax; akvizice; žákovské korpusy; španělština; čeština; infinitive; syntax; acquisition; learners corpora; Spanish; Czech