Úvod do teambuildingu - Lang, Jakub (Jihočeská univerzita, 2008)
V první části své bakalářské práci se zabývám rozdíly mezi skupinou a týmem a principy teambuildingu. Tato část obsahuje zejména teorie týmů, definuji v ní jeho jednotlivé vývojové fáze, funkce, různé přístupy k budování týmu, aspekty fungování a vedení týmu a faktory úspěšnosti týmové práce. Druhá část bakalářské práce se zabývá zejména realizací teambuildingu v praxi a definuje, které aktivity jsou vhodné pro teambuilding vedený vedoucím týmu a které je vhodné realizovat s pomocí externí firmy. Aktivity zajišťované externími realizátory jsou rozděleny podle druhu a zaměření konkrétních programů. V závěru práce jsou nastíněny různé situace, pro které teambuilding není vhodný.
An Introduction to Teambuilding
Keywords: skupina; tým; teambuilding; zpětná vazba; synergie; koheze; hraní rolí; koučování; outdoor assessment; expedice; group; team; teambuilding; feedback; synergy; cohesion; role playing; coaching; outdoor assessment; expedition