Emise tuhých znečišťujících látek v chovech drůbeže - Fara, Radek (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce je zaměřena na monitorování koncentrace prachových částic uvnitř objektu nosnic masného typu. Měření proběhlo v podniku Mezinárodní testování drůbeže se sídlem v Ústrašicích. V objektu byla monitorována frakce prachových částic o velikosti PM10. Tyto částice mohou mít negativní vliv na zdravotní stav zaměstnanců a chované drůbeže. Vlastní měření bylo provedeno přístrojem DUSTTRAK II 8530 a probíhalo kontinuálně v délce 24 hodin s intervalem záznamu každé 3 sekundy. Po analýze sledovaných hodnot bylo zjištěno, že hodnoty prachových částic z ustájení nosnic masného typu nebyly v hale v Ústrašicích překročeny. Je však žádoucí hodnoty prachových částic v maximální možné míře eliminovat.
Emission of solid polluting in poultry breeding
Keywords: prachové částice; chov drůbeže; měření emisí; prach; dust particles; breeding poultry; measurements of emmisions; dust