K obecným otázkám poruch řeči se zaměřením na afázie - Coufalová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2017)
Tématem bakalářské práce jsou obecné otázky vad řeči se zaměřením na afázie. Práce je rozdělena na dvě části teoretickou a praktickou. Teoretická část přináší obecné pojednání o logopedii, neurolingvistice a dále charakterizuje jednotlivá narušení komunikační schopnosti. Dále se zabývá vymezením pojmu afázie, její klasifikací, diagnostikou a terapií. Praktická část obsahuje dvě kazuistiky afatických pacientů a jejich rozbor.
To general questions of language defects with focus on aphasia
Keywords: logopedie; vady řeči; afázie; klasifikace afázie; diagnostika afázie; terapie afázie; speech therapy; speech defect; aphasia; classifications of aphasia; diagnostics of aphasia; therapy of aphasia