Propojení vzdělávacích oblastí Matematika a její aplikace a Člověk a společnost - Švejdová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem diplomové práce bylo porovnat výuku finanční gramotnosti na druhém stupni vybraných základních škol a nižším stupni víceletého gymnázia. Z komparace vyplynula nejednotnost výuky finanční gramotnosti a potřeba řešení situace. Jedním z návrhů pro zlepšení výuky finanční gramotnosti je vytvoření sady pracovních listů, které vycházejí z rámcových vzdělávací programů pro základní vzdělávání a splňují standardy finanční gramotnosti pro základní školy a nižší stupně víceletého gymnázia.
Interdisciplinary relationships in the educational areas of Mathematics and its Applications and Man and Society
Keywords: pracovní listy; finanční matematika; školní vzdělávací program; finanční produkty; hospodaření domácnosti; peníze; work sheets; financial mathematics; school educational program; financial products; household management; money