Popis a analýza metod používaných v projektu "Orientační dny" ve Fryštáku - Chodil, Karel (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce si klade za cíl popsat a analyzovat metody, které se využívají v programu interaktivních kurzů v rámci projektu Orientační dny ve Fryštáku. Snaží se popsat šest základních metod, které tvoří metodickou kostru těchto programů. Jsou to metoda animace, zážitková pedagogika, hraní rolí ve výchově, narativní metody, evaluační metody a skupinové učení. Praktickou část práce tvoří analýza konkrétního programu jednoho kurzu. U každé aktivity zařazené v tomto programu je stručná charakteristika a zacílení aktivity. Jednotlivé programové bloky jsou poté analyzovány z metodického hlediska a je dále odkazováno na text v první části práce.
Analysis and Description of Methods using in Project of Guidance Days in Fryšták
Keywords: metoda; orientační dny; mládež; animace; zážitková pedagogika; skupina; výchova.; method; Guidance days; youth; animation; experimental education; group; outreach