Finanční analýza podniku - Čechová, Jana (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá finanční situací vybraného podniku pomocí metod finanční analýzy. Teoretická část práce vysvětluje základní pojmy, které se věnují tomuto tématu. Vysvětluje cíle, fáze, metody a uživatele finanční analýzy. Praktická část je zaměřena na analýzu akciové společnosti Agrostroj Pelhřimov za období 2008 - 2012 na základě metod popsaných v teoretické části. Získané výsledky jsou porovnány s průměrnými hodnotami průmyslu a s doporučenými hodnotami jednotlivých ukazatelů. Na základě těchto výsledků je zhodnocena finanční situace podniku. Závěrečná část této práce se zabývá návrhy na zlepšení finanční situace podniku.
Financial analysis of the company
Keywords: finanční situace; finanční analýza; průměrné hodnoty průmyslu; doporučené hodnoty jednotlivých ukazatelů; financial situation; financial analysis; average industry values; recommended values of individual indicators