Návrh podkladů k provedení prověřovacího cvičení složek IZS - dopravní nehoda osobního vozidla převážejícího radioaktivní látku s mikrobusem - Svoboda, Radek (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce na téma Návrh podkladů k provedení prověřovacího cvičení složek IZS - dopravní nehoda osobního vozidla převážejícího radioaktivní látku s mikrobusem je zaměřena na dokumentaci k přípravě prověřovacího cvičení složek IZS, která je předkládána ke schválení hejtmanovi nebo primátorovi hlavního města Prahy. Její současná struktura je přizpůsobená pro předání specifických informací pro zasahující složky a neodborník se v této dokumentaci jen obtížně orientuje. V oddíle ?Současný stav? jsou uvedeny vybrané právní normy, podle kterých je doporučeno dokumentaci ke cvičením připravovat, přiblížena problematika ionizujícího záření a zároveň jsou popsány některé havárie a nehody s přítomností radioaktivní látky nebo zářiče ionizujícího záření včetně některých jejich charakteristik. Ve výsledkové části je rozbor jednotlivých bodů závazného obsahu pro vznik dokumentace k prověřovacímu cvičení, ze kterého vznikl návrh podkladů k provedení prověřovacího cvičení složek Integrovaného záchranného systému na mimořádnou událost - dopravní nehoda osobního vozidla převážejícího radioaktivní látky s mikrobusem pro schválení hejtmanem nebo primátorem hlavního města Prahy.
Draft documents for the implementation of the verification exercise IRS - traffic accident personal vehicles carrying radioactive material with a minibus.
Keywords: Integrovaný záchranný systém Katalog typových činností Prověřovací cvičení složek IZS; Integrated Rescue System Product type activities IRS audit exercise