Užití systémů dynamické geometrie k určování kuželoseček a dalších křivek kolem nás - Ten Hagen, Libor (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce pojednává o kuželosečkách a jejich výskytu v okolním světě. Tím chceme poukázat na propojení geometrie se všedním životem, na propojení teorie s praktickým využitím kuželoseček. První část se zabývá kuželosečkami, jejich rovnicemi a konstrukcemi. Text je doplněn o obrázky vytvořené v programu GeoGebra. Druhá část se zabývá základními mostními konstrukcemi a popisuje jejich vlastnosti. Třetí část je soubor fotografií různých kuželoseček, hlavně mostních oblouků. Křivky na fotografiích jsou analyzovány a zvýrazněny programem GeoGebra. Dále jsou k fotkám stručné popisky jednotlivých objektů a matematický výpočet dané křivky.
The use of dynamic geometry software to determine conics and other curves around us.
Keywords: kuželosečky; mosty; fotografie; geometrie; GeoGebra; conics; bridges; photographs; geometry; GeoGebra