Slovní druhy v didaktice českého jazyka na 1. stupni ZŠ - Dierzé, Lenka (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku slovních druhů v didaktice českého jazyka na 1. stupni základní školy. Práce má část teoretickou a praktickou. Teoretická část práce vysvětluje zejména pojem a význam slovních druhů, metodiku osvojování slovních druhů a možná úskalí při výuce slovních druhů na 1. stupni základní školy. Praktická část práce obsahuje analýzu učebnic českého jazyka pro 2. - 5. ročník vybraných nakladatelství. Práce se také zabývá nejčastějšími problémy, se kterými se učitelé setkávají při zprostředkování učiva o slovních druzích. V závěru jsou obsaženy možné osvědčené náměty a aktivity vhodné pro výuku slovních druhů.
Word Classes in the Czech Language Teaching Methodology for Primary School
Keywords: slovní druhy; didaktika českého jazyka; 1. stupeň základní školy; učebnice českého jazyka; word classes; teaching methodology of Czech language; primary school; textbooks of Czech language