Vliv ekologického a konvenčního zemědělství na diverzitu a abundanci denních motýlů v oblasti Českého středohoří - Kárová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce sledovala a vyhodnocovala vliv ekologického a konvenčního zemědělství na diverzitu a abundanci denních motýlů v oblasti Českého středohoří. Při výzkumu byla použita metoda "pozorování za jednotku času" a při zpracování metody mnohorozměrných dat. Práce dokazuje benefiční vliv ekologického zemědělství na diverzitu a abundanci denních motýlů.
Effects of ecological and conventional farming management on diversity and abundance of butterfly fauna in České středohoří
Keywords: Diverzita; abundance; motýli; ekologický a konvenční management; agroenviromentální opatření.; Diversity; abundance; butterfly fauna; ecological and conventional farming management; agroenviromental schemes.