Hluková zátěž na farmě pro chov koz a v jejím okolí. - Tácha, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce je zaměřena na posouzení farmy pro chov koz z hlediska hlukové zátěže okolí. Hlavním cílem práce bylo provést měření hluku během pracovního provozu na různých místech vybraného objektu, zpracovat získaná data, provést výpočet ekvivalentní hladiny hluku a nakonec zhodnotit výsledky práce. Na základě naměřených a vyhodnocených hodnot vyplývá, že hluková zátěž zkoumaného objektu nemá negativní vliv na své okolí, a proto není potřeba navrhovat žádná zvláštní opatření ke zlepšení současného stavu.
Noise pollution on the farm for breeding goats and neighborhood.
Keywords: Hluk; zvuk; decibel; ucho; sluch; hlukoměr; ekvivalentní hladina akustického tlaku; koza.; Noise; sound; decibel; ear; hearing; sound meter; equivalent sound pressure level; goat.