Françoise Saganová, Tři romány o lásce - Lidinská, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této bakalářské práce je rozbor tří románů z padesátých let dvacátého století od francouzské spisovatelky Françoise Saganové. Teoretická část stručně představí autorčin život a tvorbu v literárně-historickém kontextu. První část ukončuje přehled literárních děl Saganové. Ve druhé části jsou nejprve uvedeny obsahy románů Jeden úsměv, Za měsíc, za rok a Máte ráda Brahmse a po stručné charakteristice ženských hrdinek následuje tematický a motivický rozbor daných knih. Práce se poté v samostatných kapitolách zaměří na analýzu jednotlivých témat vyskytujících se napříč danými texty.
Françoise Sagan, Three Novels about Love
Keywords: Françoise Saganová; Tři romány o lásce; ženské hrdinky; milostné vztahy; Françoise Sagan; Three Novels about Love; female characters; relationships