Spolkový život v Telči 1918-1938 - Sochorová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2012)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá spolkovým životem v Telči v letech 1918-1938. Podrobně se snaží přiblížit Klub československých turistů v Telči a Muzejní spolek Telč, které spojuje osobnost jejich předsedy PhMr. Karla Paclíka staršího. Rozborem členské základny chce poukázat na úlohu místních elit, ale i mužů a žen v těchto spolcích i ve veřejném životě města. V poslední kapitole se pokouší dokreslit život maloměsta na třech slavnostech a současně poukázat na podíl spolků při jejich přípravě a průběhu.
Club´s life in Telč 1918-1938
Keywords: Telč; spolek; spolkové právo; klub; turista; muzeum; lékárník; kustos; členská základna; činnost; slavnost; Telč; club; association; club´s law; tourist; museum; chemist; chairman; membership; activity; festivity