Historie tělesné výchovy a sportu v Kaplici - Janošťáková, Lada (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá historií tělesné výchovy a sportu ve městě Kaplice. Od prvního založení organizované tělesné výchovy až do současnosti. Je rozdělena do pěti částí. První část je o obecné historii města Kaplice, druhá pojednává o činnosti sportovních oddílů do roku 1918, třetí část popisuje období po první světové válce do roku 1945, čtvrtá sportovní dění po druhé světové válce do roku 1989 a poslední pátá část je od roku 1989 do současnosti. Historické prameny jsou zpracovány z periodik, kronik, almanachů a především rozhovorů s pamětníky a zakladateli sportovních klubů a oddílů.
The History of Physical Education and Sport in Kaplice
Keywords: historie; sport; oddíl; klub; město; tělovýchovná jednota; sportovní klub.; history; sport; group; club; town; union of personal exercise; sport club.