Problematika korupce příslušníků Policie ČR a její prevence - Kučera, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2011)
V bakalářské práci jsou vymezeny charakteristiky korupce, její rysy, členění, příčiny a rizikové faktory, typické formy policejní korupce a současná preventivní opatření aplikovaná u Policie ČR. Na základě statistických údajů je vyhodnocen vývoj korupčního jednání příslušníků Policie ČR v letech 2003 - 2009 a účinnost aplikovaných preventivních opatření. Poukázáno je také na problematiku zjišťování a vyšetřování tohoto protiprávního jednání.
The issue of corruption among the police force of the Czech Republic and its prevention
Keywords: korupce; klientelismus; prevence; Policie ČR; policista; corruption; clientelism; prevention; Police of the Czech Republic; policeman