Zhodnocení řízení lidských zdrojů ve vybraném podniku - Kulhánková, Alena (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem této práce je zhodnocení řízení lidských zdrojů ve vybrané společnosti. Na základě analýzy řízení lidských zdrojů vybrané společnosti je cílem navrhnout a poukázat na možné změny a zlepšení v této oblasti. Zvláštní pozornost je věnována odhalení současného stavu řízení lidských zdrojů ve společnosti. Teoretická část pojednává o konceptu řízení lidských zdrojů a doprovodných základních pojmech. Dále tato práce poukazuje na úkoly a smysl řízení lidských zdrojů a jejich strategie. V závěru teoretické části je uveden obsah jednotlivých personálních činností. Na základě informací získaných z podnikových dokumentů, dotazníkového řešení, rozhovorů s generálním ředitelem a stávajícími zaměstnanci byly navrženy možné změny ke zlepšení řízení lidských zdrojů ve vybrané společnosti.
Evaluation of human resources management in a selected company
Keywords: personální činnosti; zaměstnanci; řízení lidských zdrojů; společnost; personnel activities; employees; human resource management; company