Preference zákazníků při volbě vybraných produktů a environmetální aspekty jejich transportu - Bečková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2017)
Předmětem bakalářské práce je "Preference zákazníku při volbě vybraných produktů a environmentální aspekty jejich transportu". V teoretické části je popsáno ekologické zemědělství a jeho vývoj, současný stav v ČR a v EU, význam a zpracování bioproduktů, regionálních potravin, legislativní předpisy, certifikace a environmentální aspekty zemědělství. Následující část je věnována dotazníkovému šetření na téma ,,Analýza preferencí zákazníků při výběru potravin''. Dílčí část práce je pak věnována environmentálním aspektům vztažených k transportu potravin. V rámci výsledkové a diskusní části jsou hodnocena zpracovaná data a hlavní zjištění práce.
Customers' preference for the selected products and environmetální aspects of their transport
Keywords: Ekologické zemědělství; bioprodukt; biopotravina; regionální potravina; environmentální aspekty transportu potravin; Organic farming; organic product; organic food; regional food; environmental aspects of the transport of food