Finanční analýza ve vybraném výrobním podniku - Švecová, Vladislava (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce je zaměřena na finanční analýzu vybraného výrobního podniku. Ve své bakalářské práci jsem použila nejen klasické ukazatele, ale také rozklady. K ověření funkčnosti jsem vytvořenou metodiku aplikovala prakticky. Získané údaje jsem vyhodnotila a posoudila ekonomickou situaci podniku. Na závěr byla navržena konkrétní opatření na odstranění nebo zmírnění některých negativních jevů, které byly prostřednictvím finanční analýzy zjištěny. V tomto konkrétním podniku byla vyhodnocena ekonomická situace jako nepříznivá, ale vzhledem k situaci na trhu v tomto odvětví, jako uspokojivá. Většinou tyto situace byli způsobeny ukončením státních dodávek a nezískání nových.
Financial analysis in choice manufacturing corporation
Keywords: Výrobní podnik; finanční analýza; ukazatele; posouzení ekonomické situace podniku; Manufacturing corporation; financial analysis; indicators; assessment of the economic situation of the company