Přestavba/rekonstrukce zemědělského objektu - Horná, Jitka (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá rekonstrukcí konkrétního zemědělského objektu sloužícího k živočišné výrobě, který patří do fungujícího státního podniku MTD Ústrašice. Stavba se nachází nedaleko okresního města Tábor, je situována v severozápadní okrajové části obce a jedná se o jednopodlažní objekt. Cílem je získat základní vědomosti týkající se navrhování zemědělských staveb a zpracování technické dokumentace, která je třeba pro povolení k výstavbě objektu. Bakalářská práce je rozdělena na dvě části teoretickou a praktickou. Teoretická část je zaměřena na vliv budovy na vnitřní mikroklima stáje a zhodnocení prostorů takovýchto staveb. Praktická část obsahuje průvodní a technickou zprávu a zpracovanou výkresovou dokumentaci
Rebuilding / reconstruction of farm buildings
Keywords: drůbežárna; zemědělství; zemědělské stavby; mikroklima; rekonstrukce; poultry farm; agriculture; agriculture buildings; microclimate; reconstruction