Hlavu vzhůru. Výtvarný projekt pro mladší školní věk. (teoreticko - projektová práce) - Havlíková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2019)
Předkládaná teoreticko-projektová diplomová práce se zabývá zpracováním výtvarného projektu s názvem Hlavu vzhůru, realizovaného v rámci lekcí výtvarné výchovy na prvním stupni základní školy. Na teoretickou část, jež přináší obecný vhled do problematiky oblohy a oblak ve výtvarném umění a projektového vyučování, navazuje projektová část složená z osmi navržených výtvarných lekcí. Projektová část dále zahrnuje popsané realizace a didaktickou analýzu jednotlivých lekcí. Diplomová práce je také doplněna o obrazové přílohy vztahující se k teoretické části, fotodokumentaci lekcí a navržené strukturované přípravy.
Head up. Creative Project for Primary School Age.(theoretical - project thesis)
Keywords: výtvarná výchova; výtvarný projekt; projektové vyučování; hlavu vzhůru; obloha; oblaka; art education; art project; project teaching; head up; sky; clouds