Analýza příčin a důsledků dopravních nehod v silniční nákladní přepravě - Staněk, Petr (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce se zabývá analýzou příčin dopravních nehod na pozemních komunikacích se zřetelem na nehody nákladních vozidel. Popisuje specifika nákladní přepravy ohledně rizik spojených s dopravními nehodami, problematiku dopravních nehod, škody z nich plynoucí a opatření proti jejich vzniku či na snížení škod z nich plynoucích. V závěru se věnuje vývoji nákladní dopravy s ohledem na zajištění její bezpečnosti a plynulosti.
Analysis of causes and consequences of traffic accidents in road goods conveyance
Keywords: dopravní nehody; nehodovost; nákladní doprava; stanovení škod; opatření; road/traffic accidents; statistics; damage; traffic accidents investigation; recompense; measure