Informační systém a environmentální vzdělávání v Zoo Jihlava - Apfelthalerová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato práce je tvořena ze dvou částí. První, rešeršní část práce zahrnuje obecné informace o environmentálním vzdělávání, jeho historii, významu a nástrojích, které jsou k vlastnímu vzdělávání využívány, tématiku informačních systémů naučných stezek a zoologických zahrad, obecné informace o zoologických zahradách a historii chovu zvířat a v neposlední řadě informace o Zoologické zahradě Jihlava, její historii a současnosti. Druhá část této práce se zabývá analýzou nástrojů environmentálního vzdělávání a informačních systémů v Zoo Jihlava. Dále obsahuje dotazníkový průzkum, ve kterém byla zjišťována spokojenost návštěvníků s dílčími ukazateli v Zoo Jihlava, týkajících se environmentálního vzdělávání a informačních systémů. Průzkumu se zúčastnilo 200 respondentů po návštěvě Zoo Jihlava.
Information system and environmental education in Zoo Jihlava
Keywords: environmentální vzdělávání; informační systém; zoologické zahrady; Zoo Jihlava; environmental education; information system; zoological gardens; Zoo Jihlava