Adiktologická poradna PREVENT. Poskytované služby a aktuální problémy - Kolínová, Denisa (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá Adikologickou poradnou PREVENT, jejími nabízenými službami a aktuálními problémy. Teoretická část se věnuje objasnění základních pojmů, které jsou s danou problematikou úzce spjaty. Dále představuje několik organizací poskytující adiktologické služby po celé České republice. Poslední část teoretické práce je věnována již samotnému bližšímu představení poradny a následnému ilustrování celého fungování poradny uvedením příkladů dobré praxe s kazuistikou. Praktická část, která je formou kvalitativního výzkumu, se zabývá zjišťováním aktuálních problémů poradny. Ve výzkumu bylo realizováno osm strukturovaných rozhovorů se zaměstnanci samotné poradny a dále s ostatními zaměstnanci sdružení. V závěrečné části práce jsou navrhnuta některá optimalizační řešení, jež by mohla přispět ke zlepšení činnosti Adiktologické poradny PREVENT.
Addictological clinic PREVENT. Services and current problems
Keywords: Adiktologická poradna PREVENT; adiktologické služby; drogy; závislost; Addiction; Addictological clinic PREVENT; addictological services; drugs