Multicultural World in Zadie Smith's White Teeth/Multikulturní svět v románu Zadie Smith Bílé zuby - Vančura, Jakub (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se nejprve soustředí na celkový kontext současné angloamerické postkoloniální literatury a ve stručném výčtu se zaměří na britské a americké autory z různých etnických skupin, jejichž próza je v současné době nejčtenější (Zadie Smith, Hanif Kureishi, Salman Rushdie v Británii, Jhumpa Lahiri, Amy Tan, Sandra Cisneros, Sherman Alexie v USA). Jádrem práce bude rozbor díla Zadie Smith White Teeth (Bílé Zuby) po jazykové stránce a v celkovém multikulturním kontextu. Práce zahrne tematické aspekty románu Bílé Zuby (smíšená manželství, barva pleti, výchova dětí ve smíšených rodinách a různých etnických skupinách) a zaměří se na jazykový a situační humor provázející dílo autorky.
Multicultural World in Zadie Smith's White Teeth
Multikulturní svět v románu Zadie Smith Bílé zuby
Keywords: Zadie Smith; White Teeth; post-colonial; postmodernism; hybridity; ethnicity; Zadie Smith; White Teeth; post-colonial; postmodernism; hybridity; ethnicity