Sport sluchově postižených - Bayerl, Pavel (Jihočeská univerzita, 2011)
Diplomová práce je tvořena dvěma částmi; teoretickou a praktickou.Teoretická část je zaměřena na specifika těžkého sluchového postižení s akcentem na vývoj a stimulaci pohybových dovedností a na význam tělesných cvičení a sportu pro osobnost sluchově postižených.Zde budou popsána odvětví pro tuto skupinu handicapovaných. Cílem praktické části je podrobná analýza a zhodnocení nabídky sportovního vyžití pro těžce sluchově postižené děti a mládež v Jihočeském kraji.
Sport for people with hearing impairment