Kvalitativní výzkum výskytu fenoménu OBE´s u zkoumaných osob - Beran, Jiří (Jihočeská univerzita, 2015)
Tématem bakalářské práce jsou mimotělní zkušenosti. Objasněn je vliv na vědomí tzn., jakým způsobem jedinec vnímá okolí, čas a sebe mimo tělo. Práce řeší otázku spojení OBE's se stresujícími zkušenostmi a s prožíváním emocí. Autor v dokumentu zmiňuje problematiku spouštěče vyvolávající onu zkušenost. Cílem výzkumu je zjistit, zda je vnímání tělového schématu změněné či beze změny. Další otázkou výzkumu je možnost pohybu od fyzického těla. Teoretická část popisuje základní termíny. Část metodologická představuje polostrukturovaný rozhovor, otevřené kódování na straně jedné, praktická pasáž pak uvádí výzkum a objasnění výzkumných otázek na straně druhé.
Qualitative research of occurrence of phenomenon OBE´s in surveyed subjects
Keywords: Tělové schéma; vědomí; prožívání; emoce; mimotělní zkušenosti.; Body image; awareness; experiencing; emotions; out of body experiences.