Převod účetnictví dle ČÚS do US GAAP - aplikace v konkrétním podniku - Sosinová, Jana (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem mé diplomové práce bylo přiblížit americký systém US GAAP české veřejnosti porovnáním operací, které jsou vykazovány odlišně podle českého účetního systému a systému US GAAP. Konkrétní oblastí porovnání byla zvolena problematika účtování dlouhodobého majetku Společnosti z důvodu jeho velké významnosti v celkových aktivech a má osobní zkušenost s touto oblastí.
TRANSFER OF ACCOUNTING BY CAS TO U.S. GAAP - APPLICATION IN A PARTICULAR COMPANY
Keywords: Český účetní systém; US GAAP; Dlouhodobá aktiva; Porovnání; Czech accounting system; US GAAP; Fixed Assets; Comparision