Sociální politika v evropském integračním procesu - Sechovec, Libor (Jihočeská univerzita, 2011)
ABSTRAKT SECHOVEC, L. Sociální politika v evropském integračním procesu. České Budějovice 2011. Bakalářská práce. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Teologická fakulta. Katedra praktické teologie. Vedoucí práce Ing. Jaroslav Šetek, Ph.D. Abstrakt Celá práce se zabývá integračními procesy sociální politiky, které probíhaly a probíhají v Evropě. Problematika představuje teoretické zpracování oboru sociální politiky, historie sociální politiky, otázky sociálního zabezpečení, sociální správy a sociálního státu, procesu tvorby a formování sociální politiky v Evropě, historie evropské integrace a její rozvoj a směřování. Celá práce obsahuje základní popis, utřídění a shrnutí informací a faktů a v závěru se zaměřuje na hodnocení stávajícího stavu v rozšiřování Evropské unie.
Social policy in the European integration process
Keywords: sociální politika; sociální stát; evropská integrace; Evropská unie; social policy; social country; european integration; the European Union