Arteterapie jako jeden z léčebných nástrojů v kontextu poruch příjmu potravy - Vojtěchovská, Štěpánka (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce je zaměřena na aplikaci skupinové arteterapie u pacientek s poruchami příjmu potravy (zejména ? anorexie nervosa a bulimie nervosa). Na vybraných artefaktech klientek autorka hodnotí přínos arteterapie a posuzuje jejich výtvarný posun v závislosti na postupující léčbě. Poukazuje na možnosti arteterapeutického působení a klade si za cíl specifikovat výtvarný projev takto postižených.
Artetherapy as one of the remedies in the context of ingestion disorders
Keywords: poruchy příjmu potravy; mentální anorexie; mentální bulimie; skupinová arteterapie; eating disordes; mental anorexia; mental bulimia; group art therapy