Nové trendy a technologie v cestovním ruchu - přínosy pro český venkov - Matějčková, Martina (Jihočeská univerzita, 2015)
Hlavním cílem této bakalářské práce je analýza aktuální nabídky služeb a podmínek trhu vybraného území a pokusit se navrhnout nové trendy a technologie které by pomohly přinést nové turisty na český venkov. K naplnění cíle této bakalářské práce je v praktické části provedena analýza celkové nabídky služeb cestovního ruchu a podmínek trhu zkoumaného území. Třetí část bakalářské práce je věnovaná shrnutí získaných poznatků, na jehož základě jsou navrženy vhodné doporučení pro budoucí rozvoj regionu a návrhy vhodných aplikací moderních trendů a technologií v cestovním ruchu.
New trends and technologies in tourism and its contributions for Czech countryside
Keywords: Venkovská turistika; mystery shopping; SWOT analýza; řízené rozhovory; seniorský turistický ruch; geocaching; religiózní cestovní ruch; mobilní průvodce.; Rural tourism; mystery shopping; SWOT analysis; structured interviews; senior tourism; geocaching; religion tourism; mobile guide.