Literární rešerše pojmu zdravý životní styl - Novotná, Andrea (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zaměřuje na vytvoření kritického přehledu o zdravém životním stylu a je složena z analýzy české a zahraniční odborné literatury, která se vztahuje k problematice zdravého životního stylu. Tato práce obsahuje systematicky zpracované a utříděné základní složky zdravého životního stylu, jako je zdraví, výživa, aktivní životní styl nebo wellness. Cílem bakalářské práce bylo porovnat a vytvořit přehled poznatků a odborných teorií o zdravém životním stylu.
Literature review of the concept of healthy lifestyle
Keywords: Zdravý životní styl; zdraví; aktivní životní styl; fitness; wellness; výživa; spánek; stres; healthy lifestyle; health; active lifestyle; fitness; wellness; nutrition; sleep; stress