Srovnání nabídky volnočasových aktivit na základních školách v Českých Budějovicích - Požárková, Jana (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato práce nám nabízí srovnání nabídky volnočasových aktivit na všech základních školách v Českých Budějovicích. Teoretická část popisuje volný čas, výchovu ve volném čase a charakteristiku pedagoga volného času. Seznamuje nás dále s nabídkou volnočasových aktivit, s rozdělením zájmové činnosti a s institucemi, které organizují volný čas. Praktická část obsahuje průzkum nabídky volnočasových aktivit na základních školách z pohledu rozdělení zájmové činnosti a podle jednotlivých aktivit. Najdeme zde počet jednotlivých zájmových činností, kompletní přehled aktivit a jejich počet výskytu na všech uvedených školách. V této práci byl také shrnut celkový počet aktivit na jednotlivých institucích a v závěru vybrány 3 základní školy, kde byl uveden přehled návštěvnosti u konkrétních zájmových činností.
Comparison of the spare time activities offer at the juinor schools in České Budějovice.
Keywords: volný čas; výchova ve volném čase; volnočasová zařízení; druhy zájmové činnosti; nabídka volnočasových aktivit.; spare time; education during the spare time; spare time institutions; sorts of the spare time activities; offer of the spare time activities