Vedení lidí a organizace ve vybraném podniku - Vrba, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem práce bylo popsat a zhodnotit systém organizace a vedení lidí ve firmě Seznam.cz, a. s. a navrhnout případné změny, které by vedly ke zlepšení současného stavu. Na základě teoretických poznatků uvedených v literární rešerši byla analýza stylu vedení a organizace v podniku zjišťována pomocí dotazníkového šetření a rozhovoru s jedním manažerem firmy. Pomocí dotazníkového šetření bylo zjištěno, že je ve firmě preferován demokraticko-konzultativní styl vedení, tzn., že manažer předkládá své myšlenky a návrhy, které se po konzultaci s podřízenými mohou změnit spolu se stylem, že vedoucí nechává podřízené, aby si sami stanovili vlastní cíle i prostředky k jejich dosažení. Dále byla potvrzena hypotéza, že většina manažerů je mladšího věku. Toto propojení ve firmě funguje ke spokojenosti všech zaměstnanců a manažerů, ale i tak jsou určitě ?mezery?, které je možno zlepšovat.
Management and organization in the choice company
Keywords: vedení; organizace; management; organization