DISKUSSIONEN ÜBER ETHNISCHE MINDERHEITEN IN DEUTSCHLAND. CHANCEN UND PROBLEME AM BEISPIEL VON TÜRKEN. - Müllerová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2012)
Autorka se bude ve své práci zabývat velmi diskutovaným problémem integrace etnických menšin na území Spolkové republiky Německo. V bakalářské práci se zaměří převážně na velmi početnou tureckou menšinu žijící na tomto území. V první části práce se bude autorka zabývat převážně jejich historií a bude zkoumat, kdy, jak a za jakých podmínek se Turci dostali do Německa. Druhá část práce bude věnována jejich každodennímu životu, kde na příkladu vybraných odvětví jako vzdělání, náboženství, uplatnění na pracovním trhu či bytové situaci bude upozorněno nejen na jejich problémy, ale také na jejich úspěchy. Autorka se v závěru práce pokusí nastínit, jakým směrem se bude tato problematika dále vyvíjet. V závěru práce budou zhodnoceny dosavadní zjištěné poznatky.
The Discussion about the ethnic Minorities in Germany. Opportunities and Problems with focus on Turkish minority.
Keywords: integrace; migrace; menšina; islám; Německo; Turci v Německu; Gastarbeiter; integration; migration; minority; Islam; Turks in Germany; Gastarbeiter