Vegetace nivy Otavy mezi Strakonicemi a Pískem - Lešáková, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce je výsledkem dvouletého floristického mapování (vegetační sezóny 2007 a 2008) povodí řeky Otavy v úseku Strakonice - Zátavský most u Hradiště. Zahrnuje charakteristiku vegetace biotopů, fytocenologické snímky, stručný popis a zhodnocení výskytu význačných druhů. Ve formě literární rešerše je zpracována charakteristika zájmového území (geomorfologické, geologické, hydrologické, půdní, klimatické a další poměry).
Vegetation of Otava’s flood-plain between Strakonice and Písek
Keywords: biotop; fytocenologie; floristické mapování; biotop; fytoconology; floristic mapping