Orgány obce v rámci přenesené a samostatné působnosti - Švecová, Renata (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá orgány obce v rámci samostatné a přenesené působnosti. Vymezuje základní pojmy týkající se daného tématu, dále popisuje systém veřejné správy, postavení obcí jakožto územně samosprávných celků a také orgány obce a jejich činnost v rámci samostatné a přenesené působnosti. Praktická část se zaměřuje na orgány obce Lišov a jejich přenesenou i samostatnou působnost v praxi, analyzuje činnost obce v rámci obou působností, analyzuje a popisuje vývoj vybraných ekonomicko-právních aspektů za sledované období let 2010-2019, mezi které patří zejména vybrané příjmy, výdaje či zdroje financování, které byly pro výzkum zvoleny na základě konzultace s pracovníky Městského úřadu Lišov. V závěru jsou shrnuty dílčí závěry bakalářské práce.
Municipal authorities within their delegated and autonomous power
Keywords: obec; orgány obce; přenesená působnost; samostatná působnost; analýza; příjmy; výdaje; municipality; municipal authorities; delegated power; autonomous power; public administration; legal-economic aspects; income; cost; resources; analysis