Řízení krokových motorů - Šimek, Michal (Jihočeská univerzita, 2011)
Úkolem této bakalářské práce bylo navrhnout a sestavit testovací zařízení, které bude mechanicky namáhat odporové dráhy potenciometrů a trimrů. Zařízení je postaveno s krokovým motorem, který je řízen mikrokontrolérem PIC. Práce obsahuje úvod do teorie z oblasti krokových motorů a způsobů jejich ovládání.
Stepper motor control