Současné trendy výuky finanční gramotnosti na ZŠ - Heller, Šimon (Jihočeská univerzita, 2016)
Výstupem diplomové práce je učební materiál pro výuku finanční gramotnosti na 2. stupni ZŠ. Obsah učebního materiálu je v souladu se standardy finanční gramotnosti, které byly vymezeny v dokumentu "Systém budování finanční gramotnosti na základních a středních školách" a jež jsou implementovány do RVP pro ZŠ. Učební materiály se skládají z teoretického základu, souboru příkladů k procvičení a návrhu vhodné výukové metody.
Current trends in teaching financial literacy for elementary school 2nd stage
Keywords: Finanční vzdělávání; finanční gramotnost; základní škola; standardy finanční gramotnosti; RVP; Financial education; financial literacy; basic school; standards of financial literacy; RVP