Koncentrace tuhých znečišťujících látek emitovaných do okolí velkochovů drůbeže. - Blažek, Petr (Jihočeská univerzita, 2018)
V této diplomové práci se zaměřuji na velkochov drůbeže, jako zdroj emisí prachových částic, které jsou odváděny z objektu chovu do okolí chovu drůbeže. První, tedy teoretická část práce je zaměřena na prach, prachové částice a jejich zdroje, dále pak na ustájení drůbeže a také na BAT technologii. Tyto částice mohou být nebezpečné nejen pro zvířata, ale i pro personál pracující v okolí velkochovů. Ve druhé, tedy praktické části práce se zaměřuji na měření prachových částic PM10 pomocí měřicího přístroje DUST TRUK II ve vybraném objektu chovu drůbeže (brojlerů) a dále na zpracování výsledků měření a porovnání s hygienickými předpisy a již naměřenými hodnotami.
Concentration of solid pollutants emitted to the surroundings of poultry farms.
Keywords: Drůbež; Prachové částice; PM10; BAT; In this diploma thesis I focus on poultry farms; as a source of dust particles; which are taken from the breeding establishment to the surroundings of poultry breeding.