Volný čas současné mládeže - Pazderová, Simona (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá trávením volného času studentů v období středoškolského studia a studentů na vysoké škole. První teoretická část se zabývá základní charakteristikou volného času, historickým zmapování volného času, vysvětlením pojmu volného času, popis forem a funkcí volného času, pohledy na volný čas a jeho současným pojetím. Pozornost se zde věnuje rodině, její funkci v životě dítěte a vztahu adolescentů s rodiči a zároveň jsou zde charakterizovány instituce, zabývající se volnočasovými aktivitami a jejich působení. Výzkumná část zahrnuje určení cíle šetření, formulování hypotéz a charakteristiku výzkumného vzorku. Obsahuje metodu sběru dat, jejich zpracování, rozbor získaných dat a výsledky a diskuzi k šetření. Práce končí celkovým zhodnocením výsledků šetření a závěrem.
Leisure time of youth
Keywords: mládež; volný čas; výchova; rodina; adolescence; youth; leisure time; education; family; adolescence