Pakt stability a růstu - historie, současnost, perspektivy - Krejčová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem mé práce je přiblížit problematiku Paktu stability a růstu. V práci jsou popsány důvody založení Paktu, zkušenosti s jeho fungováním, důvody jeho pozdější revize a budoucnost Paktu. Dále jsou uvedeny příležitosti a rizika vstupu České republiky do eurozóny.
The Stability and Growth Pact - History, Present, Perspectives
Keywords: Hospodářská a měnová unie; Pakt stability a růstu; fiskální politika; hrubý veřejný dluh; veřejný deficit; Economic and Monetary Union; The Stability and Growth Pact; fiscal policy; public debt; government deficit