Vliv tanečního stylu streetdance na rozvoj osobnosti dětí a mládeže - Kroupová, Iva (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce se zabývá otázkou, jestli má taneční styl street dance vliv na rozvoj osobnosti dětí a mládeže. A pokud tento styl opravdu ovlivňuje rozvoj osobnosti dětí a mládeže, tak jakým způsobem. Tato otázka vznikla na základě předsudků, s nimiž se street dancová kultura stále potýká. Práce je pojatá jako propojení smysluplného trávení volného času se street dancovou kulturou.Obsahuje dvě části. Teoretická část se zabývá základními pojmy a popisem street dancové kultury, které tato práce obsahuje. Druhá část je praktická, zjišťující pomocí dotazníkového průzkumu, jak tento taneční styl ovlivňuje rozvoj osobnosti dětí a mládeže a zdali výsledek oponuje dlouholetým předsudkům. Na základě procentuálního vyhodnocení daných faktů je stanoven závěr.
The influence of streetdance style on personality development of children and youth
Keywords: Street dancová kultura; historie tanečního stylu street dance; dělení tanečního stylu street dance; volný čas.; Street dance culture; history of street dance; types of street dance; freetime