Fotbaloví fanoušci - hooligans na našich stadionech - Kročák, Pavel (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zabývá problematikou radikálních fotbalových fanoušků. Teoretická část přibližuje problematiku fotbalového chuligánství a její vývoj v Evropě. Praktická část byla zaměřena na potvrzení hypotéz: č. 1 - většina občanů ČR má strach z chování radikálních fotbalových fanoušků. č. 2 - většina společnosti spoléhá na činnost státních orgánů k ochraně proti kriminalitě těchto fanoušků. Z výzkumu prováděného dotazníkovým šetřením vyplynulo potvrzení těchto hypotéz s ohledem na to, že většina respondentů pocházela z Jihočeského kraje a má informace ohledně činnosti hooligans většinou z médií.
Football fans - Hooligans on our stadiums.
Keywords: hooligans; extremismus; agrese; agresivita; hooligans; extremism; agression; agressiveness